کادایف

تشکیل کارگروه ویژه مقابله با زمین خواری

تشکیل کارگروه ویژه مقابله با زمین خواری

کادایف: رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری از تشکیل کارگروه ویژه مقابله با زمین خواری برای برخورد با دانه درشت ها آگاهی داد.



به گزارش کادایف به نقل از ایسنا عباسعلی نوبخت در نشست خبری که امروز در سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری انجام شد اظهار داشت: بخش خصوصی باید عرصه را برای تولید نهال طی سال آینده آماده کنند. بیش از ۹۰ درصد نهال های این بخش به کشت می رسد.
وی با اشاره به مشارکت زنان در طرح کاشت یک میلیارد اصله درخت اظهارکرد: در بسیاری از روستاها بانوان محترم، روستا را به نهالستان تبدیل نموده اند و نهال های تولید شده خیلی شاداب تر است و روستاهایی در سرپل ذهاب و هرمزگان دارای این خاصیت هستند.
وی افزود: تا حالا ۷۰ دستگاه در طرح کاشت یک میلیارد درخت همراهی کرده اند علاوه بر آن خیرین هم وارد این کار شده اند. تا حالا ۳۰۰ میلیون اصله نهال برای زراعت چوب در نظر گرفته شده اند
وی به افزایش سرانه فضای سبز، مقابله با بیابان زایی از دیگر مزایای طرح یک میلیارد اصله درخت اشاره نمود.
نوبخت افزود: برای اجرای کاشت یک میلیارد اصله درخت از ۱۹۱ میلیارد تومان بودجه کارهای بیولوژیک استفاده می شود علاوه برآن از ظرفیتهای مسئولیت های اجتماعی برخی صنایع استفاده می شود و تا حالا تشکل هایی چون قرارگاه بسیج مستضعفین، بسیج سازندگی، هلال احمر ورود پیدا کرده اند.
وی با اشاره به مطالعه ای انجام شده به کمک هوش مصنوعی در بعضی استانهای کشور اظهار داشت: با اجرای این طرح ۲۰ درصد رطوبت افزایش و ۳ درجه سانتیگراد درجه حرارت کاهش پیدا می کند.
رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری با اشاره به وقوع سیل در سیستان و بلوچستان اظهار داشت: داک ۹/۶ کیلومتری به وجود آمده سبب کاهش خسارات در منطقه شد با وجود این که ۳۰ روستا بارندگی را تجربه کردند ولی ناچیزترین خسارات را متحمل شدند و برای ۶۰۰ هکتار باغ نیز مشکلی ایجاد نشد.
بگفته نوبخت مطالعات درباره ی ۳۲ هزار هکتار از مناطق سیستان و بلوچستان نیز به انتها رسیده است.
رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری با اشاره به اقدامات انجام شده در عرصه آبخیزداری اظهار داشت: ۹۰ میلیون هکتار از ۱۲۵ میلیون هکتار در قلمرو فرسایش آبی است که کارهای اجرائی آن هنوز به انتها نرسیده است اما می توان تا ۱۰ سال آنرا تمام کرد مقرر است برمبنای برنامه هفتم توسعه برای ۲۰ میلیون هکتار از این اراضی اقدامات آبخیزداری صورت گیرد.
وی افزود: اگر کارهای آبخیزداری در ۹۰ میلیون هکتار صورت گیرد برمبنای برآورد سالانه حدود ۵۰ میلیارد متر مکعب آب به آبخوان ها اضافه می نماییم.
وی در بخش دیگری از صحبت های خود با اعلان اینکه باید هزینه حفاظت را به خوبی ببینیم اظهار داشت: اقداماتی که در مدیریت جامع آبخیز تعریف می کند، نیازمند هزینه های حفاظت است اگر ۲.۲ همت برای ۳۲ هزار هکتار از اراضی عرصه های سیستان و بلوچستان در نظر بگیریم هر یک دلار صرف شده برای آبخیزداری ۴.۷ دلار آورده دارد.
وی افزود: در غرب دشت سیستان ه ای ۲ میلیون هکتاری وجود دارد که در صورت انجام عملیات آبخیزداری بخش قابل توجهی از مشکلات آب منطقه حل می شود. با انجام این کار ۶۰ تا ۱۰۰ میلیون متر مکعب آب به آبخوان ها اضافه می شود این در حالیست که آب مورد نیاز منطقه ۳۰ میلیون متر مکعب است. مطالعات این کار در مراحل پایانی است.
بگفته نوبخت مدیریت جامع حوزه آبخیز دشت قزوین نیز درحال مطالعه هست و مقرر است طی یک برنامه ۵ ساله اجرا شود.
ایشان سپس گفت نظام نامه مردمی سازی کارهای منابع طبیعی و آبخیزداری تدوین شده است علاوه بر آن کارگروه ویژه مقابله با زمین خواری تشکیل شده است.
گفته نوبخت امسال ۳۰۰ تا ۳۴۰ هزار هکتار عملیات آبخیزداری در کشور انجام شده است.

وی در بخش دیگری از صحبت های خود اشاره کرد: دولت مصمم است برای تامین اعتبارات راهکارهایی را در نظر بگیرد به عنوان نمونه از ظرفیت مولدسازی برای تحقق این امر مهم استفاده نماید خوشبختانه اجرای ۲۰ میلیون هکتار آبخیزداری برای سه سال تهیه شود که از سال آینده شروع می شود.

نوبخت در آخر درباره ی ادعایی مطرح شده که یکی از کشورهای منطقه می تواند طرح کاشت یک میلیارد اصل نهال را در کشور اجرا نماید گفت این مساله به طنز شبیه است چونکه از نظر زیرساختی و نیروهای متخصص برخی کشورهای دیگر مانند ازبکستان به ما مراجعه نموده اند و ایران جزو اولین کشورهایی است که جنگلکاری کرده است.





منبع:

1402/12/27
13:21:44
5.0 / 5
169
تگهای خبر: تخصص , تولید , زندگی , گز
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
کادایف kadaif

کادایف kadaif