تاجیك تاكید كرد؛
استفاده از نمک های یددار و روغن های ترانس پایین در تهیه نذورات
کادایف: رییس گروه سلامت محیط معاونت بهداشت، از افزایش احتمال بیماریهای منتقله از آب و غذا در صورت عدم رعایت نکات بهداشتی آگاهی داد.
به گزارش کادایف به نقل از مهر، مجید تاجیک، با تأکید بر ضرورت رعایت موازین بهداشتی در پروسه تهیه و توزیع نذورات، اظهار داشت: عدم رعایت موازین بهداشتی موجب افزایش احتمال بروز بیماریهای منتقله از راه آب و غذا می شود که با رعایت نکاتی ساده می توان از بروز مسمومیت های غذایی جلوگیری کرد.
وی با اعلان اینکه پخت و پز مواد غذایی حتما باید در محلهای واجد شرایط بهداشتی صورت گیرد، اضافه کرد: تمام افراد دخیل در پروسه تهیه و توزیع غذا، نوشیدنی و چای باید دارای کارت بهداشت معتبر باشند و هنگام ارائه خدمت، بهداشت فردی را رعایت نمایند.
رئیس گروه سلامت محیط معاونت بهداشت با اشاره به اهمیت سلامت مواد خام مصرفی اظهار داشت: مواد خام مصرفی برای تهیه مواد غذایی باید سالم و بهداشتی باشند بدین سبب سفارش می شود از مواد غذایی بسته بندی شده مورد تأیید وزارت بهداشت استفاده گردد.
استفاده از نمک و روغن مناسب در تهیه غذاهای نذری از دیگر الزامات گفته شده توسط این کارشناس بهداشت بود.
بنا به سفارش وی، برای طبح غذاهای نذری باید از نمک های بسته بندی یددار تصفیه شده دارای مجوز ساخت سازمان غذا و دارو استفاده نمود. روغن های مصرفی نیز باید دارای مجوز ساخت سازمان غذا و دارو با میزان ترانس پایین باشند.
تاجیک استفاده از ظروف مناسب در هنگام طبخ غذاها را ضروری برشمرد و تصریح کرد: بعد از هر بار طبخ، ظروف و تجهیزات مورد استفاده باید به نحو مطلوب شست وشو شوند.
وی با اشاره به نحوه نگهداری مواد غذایی پخته شده اظهار داشت: مواد غذایی پخته شده را نباید به مدت طولانی (بیش از دو ساعت) در دمای محیط نگهداری کرد. همین طور باید از بسته بندی غذای آماده شده بیش از دو ساعت پیش از مصرف اجتناب کرد.
به گفته تاجیک، در صورت اجبار به نگهداری غذاهای پخته شده بیش از دو ساعت باید آنرا در دمای زیر چهار درجه سانتیگراد یا دمای بالای ۶۳ درجه سانتیگراد (روی شمعک گاز تا درجه حرارت ماده غذایی به زیر ۶۳ درجه نرسد) نگهداری کرد.
عدم نگهداری مواد غذایی خام و پخته شده در مجاورت هم داخل یخچال یا سردخانه، عدم توزیع سالاد و سبزی، عدم مصرف دخانیات در محلهای مسقف، نصب تابلوها و یا اطلاعیه ممنوعیت استعمال دخانیات در محلهای عزاداری، عدم راه رفتن توزیع کنندگان بر روی سفره ها از دیگر سفارش های بهداشتی این کارشناس معاونت بهداشت در مراسم عزاداری ایام محرم بود.
منبع: kadaif.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب