ارتباط مصرف گوشت قرمز و زوال عقل
به گزارش کادایف، استیک، همبرگر، دنده گوشت گاو و هات داگ برای مغز افراد پیر مضر هستند.
به گزارش کادایف به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، به قول محققان، اشخاصی که مقدار زیادی گوشت قرمز و فرآوری شده مصرف می کنند، بیشتر در معرض ابتلاء به زوال عقل هستند.
محققان دریافتند خوردن بیشتر از یک وعده گوشت قرمز در روز-به اندازه یک قالب صابون- با افزایش ۱۶ درصدی خطر زوال شناختی مرتبط می باشد.
و خوردن بیشتر از یک چهارم وعده روزانه گوشت قرمز فرآوری شده- بیکن، سوسیس، هات داگ و مانند آن - خطر زوال عقل را تا ۱۳ درصد و خطر زوال شناختی را تا ۱۴ درصد بالا می برد.
علاوه بر این، به نظر می آید مغز افراد با هر وعده اضافی گوشت قرمز که روزانه می خورند سریع تر پیر می شود.
از سوی دیگر، نتایج نشان داده است که جایگزینی گوشت قرمز با مغزها و حبوبات خطر پیری زودرس مغز را می کاهد.
دکتر «دانیل وانگ»، محقق ارشد در بیمارستان بریگهام و زنان بوستون ماساچوست، می گوید: «دستورالعمل های رژیم غذایی بر کاهش خطرات بیماری های مزمن مانند بیماری قلبی و دیابت تمرکز دارند، در حالیکه سلامت شناختی باوجود ارتباط با این بیماری ها کمتر مورد بحث قرار می گیرد.»
وانگ اظهار داشت: «ما امیدواریم نتایج ما توجه بیشتری به ارتباط بین رژیم غذایی و سلامت مغز را تشویق کند.»
برای این مطالعه، محققان داده های نزدیک به ۱۳۴۰۰۰ پرستار و متخصص سلامت را که در پروژه های تحقیقاتی بلندمدت برای ردیابی سلامت و سبک زندگی شرکت می کردند، تحلیل و بررسی کردند.
نتایج نشان داد که به ازای هر وعده اضافی گوشت قرمز، افراد حدود ۱.۶ سال از لحاظ توانایی شناختی و حافظه کلامی پیرتر بودند.
با این حال، محققان دریافتند جایگزینی یک وعده گوشت در روز با آجیل یا حبوبات خطر ابتلاء به زوال عقل را تا ۱۹ درصد و کاهش شناختی را تا ۲۱ درصد می کاهد.
این مطالعه نشان داده است که جایگزینی گوشت با آجیل یا حبوبات هم حدود ۱.۴ سال پیری مغز را کُند می کند.
محققان حدس می زنند که گوشت قرمز امکان دارد با تأثیرگذاری بر باکتری های ناسالم روده به سلامت مغز صدمه برساند.
یکی از محصولات جانبی تجزیه گوشت قرمز توسط باکتری های روده، تری متیل آمین N-اکسید، می تواند با ترویج پلاک های آمیلوئید بتا و تاو که مشخصه های پروتئین سمی بیماری آلزایمر است، به سلامت مغز صدمه برساند.
به گفته محققان، چربی اشباع شده و نمک موجود در گوشت قرمز فراوری شده هم امکان دارد بر سلامت سلول های مغز تاثیر بگذارد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب