وزیر كار:
توسعه نظام مهارت آموزی کارگران به افزایش درآمد آنها می انجامد
به گزارش کادایف، وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی از تهیه برنامه جامع توسعه مهارت آموزی برای کارگران و همینطور دانش آموزان مقطع هنرستان اطلاع داد.
به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا احمد میدری در سخنرانی قبل از خطبه های نمازجمعه به مناسبت ۱۱ اردیبهشت روز کارگر، با اعلان اینکه معیشت خویش را مدیون شما کارگران هستیم و هفته کارگر هفته عدالت است، اظهار داشت: به خاطر دارید که در دهه ۱۳۷۰ از همین تریبون سیاستهای جمعیتی مورد بازبینی قرار گرفت.
وی اضافه کرد: در اوایل دهه ۷۰ بود که در نمازجمعه تهران این اندیشه که باید جمعیت را کنترل کرد و شعار فرزند کمتر زندگی بهتر، از این تریبون اعلام شد؛ بعدها متوجه شدیم سیاست کنترل جمعیت باعث مشکلاتی برای اقتصاد کشور شده است.
میدری اضافه کرد: حالا با پدیده سالمندی روبه رو هستیم و به این سو حرکت کرده ایم که باید مشوق فرزندآوری داشته باشیم.
وزیر رفاه با اعلان اینکه پزشکیان در انتخابات ریاست جمهوری گفت آموزش و سلامت کالا نیستند یا خودرو نیست که کسی پول داشت یا نداشت از آن بهره مند شود یا نه، بیان کرد: این دو حوزه «حق» است و همه باید از آن بهره مند شوند و اقشار مختلف باید از آموزش و سلامت به یک اندازه بهره مند شوند.
وی اضافه کرد: در دهه ۷۰ سیاست این شد که مدارس اقشار پردرآمد جدا شود تا دولت از پول آن بتواند مدارس دولتی را اداره کند؛ نتیجه این شد که با انبوهی از انواع مدارس روبه رو شده ایم.
میدری گفت: وزارت تعاون در دو حوزه آموزش و سلامت نقش محوری دارد کارگران زمانی درآمد بیشتری دارند که مهارت بیشتری داشته باشند؛ مسئول مهارت آموزی کارگران سازمان آموزش فنی و حرفه ای است اما باید از دوره دبستان آموزش مهارت داشته باشیم.
وی اضافه کرد: رهبر معظم انقلاب سال قبل در هفته کار و کارگر چند مبحث را گوشزد کردند که شامل افزایش امنیت شغلی کارگران، کنترل تورم، دانش بنیان شدن اقتصاد، افزایش بهره وری و مهارت آموزی کارگران راهبردهایی بودند که رهبر انقلاب بعنوان شیوه صحیح افزایش درآمد کارگران ایران برشمردند.
وزیر کار اظهار داشت: نمی توانیم در نظام آموزش نامطلوب شاهد مهارت آموزی مطلوب باشیم چون سیاست جداسازی سفره آموزش اقشار پردرآمد از اقشار دهک های پایین تر اشتباه بود.
وی اضافه کرد: وقتی شبکه آب شرب جدا و گفته شود پولدارها از شبکه مستقل بهره گیرند یا برق پولدارها جدا شود همه متضرر می شوند در آموزش هم همین است در کشورهایی که اعتقاد راسخ به خصوصی سازی دارند نظام آموزش برابر دارند چون کودکان باید در یک جا همبستگی خویش را ببینند و یاد بگیرند زندگی فقیر و پولدار یکی باشد.
وزیر تعاون تصریح کرد: در آغاز دهه ۷۰، ۱۷ درصد از بودجه دولت برای آموزش بود چون مدارس برای همه بود و پولدار و فقیر از یک مدرسه استفاده می کردند اما هم اکنون مدارس دولتی تبدیل گشته به مدارس اقشار کم درآمد.
وی اضافه کرد: در مقطع هنرستان وزارت آموزش وپرورش و وزارت کار همکاری گسترده ای آغاز نموده اند که مدارس فنی حرفه ای به مراکز مهارت آموزی دانش آموزان تبدیل گشته است.
میدری اشاره کرد: طرح همنوا را آغاز نموده ایم که هر مرکز آموزش فنی حرفه ای به مرکز مهارت آموزی دانش آموزان تبدیل گردد رئیس جمهور نهضت مدرسه سازی و تربیتی و کاهش فاصله میان عدالت آموزش را بنا گذاشته است؛ در حوزه سلامت هم همین است.
وی با اعلان اینکه هفته کارگر هفته میثاق با آرمان های انقلاب است اظهار داشت: این اقدامات، کارهای اقتصادی-اداری است اما نیازمند فرهنگ است که این فرهنگ را میبایست نمازگزاران جمعه ترویج کنند و بدون همکاری مردم نمی توانیم نظام آموزشی که در ۳۵ سال تثبیت شده را یک دفعه برداریم باید این اصلاح اساسی را در سیستم ایجاد نماییم.
میدری اشاره کرد: بر این باوریم که با نظام مهارت آموزی می توانیم امنیت شغلی کارگران را تقویت کرده و صدمه های شغلی آنها را کاهش دهیم.
وی اضافه کرد: به سبب این که جایگاه نمازجمعه برای کشور فرهنگ ساز است از همین جایگاه سیاستهای کلان فرهنگی به مردم ایران منتقل شده است.
وزیر رفاه اظهار داشت: در همان زمان در رابطه با عدالت و توزیع ثروت سیاست هایی به کار گرفتیم که باید بازبینی شود. پس از جنگ به درستی به این نتیجه رسیدیم که دولتی کردن اقتصاد ایران باید اصلاح گردد اما این اندیشه چند خطا داشت در زمینه آموزش و سلامت هم بسمت کاهش مداخلات دولت رفتیم و اقدامات ما سبب دور شدن از عدالت آموزشی و عدالت سلامت شدیم و همه مردم اعم در پر درآمد و کم درآمد متضرر شدند ولی قشر کارگران از سایرین بیشتر صدمه دیدند.
منبع: كادایف
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب