تولید كپسول گیاهی محافظ كبد در دانشگاه علوم پزشكی مشهد
كادایف: محققان پژوهشكده بوعلی دانشگاه علوم پزشكی مشهد موفق به تولید كپسول گیاهی لیورفول ۱۲۰ با خاصیت محافظ كبد شدند.
به گزارش كادایف به نقل از ایسنا، فرمولاسیون كپسول گیاهی لیورفول ۱۲۰ جهت محافظت از كبد و تنظیم مطلوب آنزیم های كبدی، تسكین التهاب های كبدی و تقویت عملكرد كبد با خاصیت آنتی اكسیدانی و مؤثر در كنترل بیماری كبد چرب توسط یكی از شركت های دانش بنیان مستقر در مركز رشد فرآورده های دارویی دانشگاه علوم پزشكی مشهد تولید شد.
دكتر حسن زاده، مدیرعامل این شركت دانش بنیان اظهار نمود: این فرآورده كه به صورت كپسول گیاهی طراحی شده، جهت تولید انبوه مراحل اولیه پذیرش كمیسیون قانونی سازمان غذا و دارو را طی كرده و امید است تولید صنعتی این داروی گیاهی تا آخر سال ۹۷ به بهره برداری برسد.
وی خاطرنشان كرد: این دارو تلفیقی از عصاره های گیاهی خارمریم، قاصدك، چیساندرا، اسفرزه و سایر تركیبات مؤثر است كه برای نخستین بار در كشور تولید شده و گیاهان به كار رفته در فرمولاسیون آن، تا كنون در سایر فرآورده ها با اثر درمانی مشابه استفاده نشده است.
مدیر عامل این شركت دانش بنیان خاطرنشان كرد: لیورفول در درمان هپاتیت حاد و مزمن مؤثر است. در هپاتیت حاد ویروسی، تجویز این دارو سبب كوتاه شدن طول دوره درمان و كاهش بیلی روبین سرم، AST و ALT می گردد.
حسن زاده اضافه كرد: بر مبنای تحقیقات انجام شده در بیماران مبتلا به هپاتیت مزمن، سه عدد كپسول لیورفول در روز برای 6 ماه آنزیم های كبدی سرم را بهبود می دهد. مصرف این كپسول گیاهی، علاوه بر بهبود خصوصیت های بافتی كبدی، منجر به نرمال شدن سطح آنزیم های كبدی و سطح بیلی روبین توتال در بیماران مبتلا به بیماری الكلی كبد می گردد.
بر اساس اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشكی مشهد، وی تصریح كرد: بر مبنای مطالعه حیوانی انجام شده سیلیمارین یكی از مواد مؤثره این فرآورده، اثرات ضد كلسترولمی مشابه با پروبوكول را نشان داد؛ علاوه بر آن سبب افزایش HDL كلسترول و كاهش كلسترول توتال و صفراوی شد. تأثیر عصاره قاصدك مورد استفاده در فرمولاسیون این دارو در بیماران مبتلا به هپاتیت B مزمن نشان داد كه در بیماران تحت درمان، آنزیم های كبدی به صورت قابل توجهی به سطح طبیعی برگشتند. عصاره چیساندرا یكی دیگر از تركیبات مؤثر این دارو سبب جلوگیری از افزایش سطح سرمی ALT و AST در صدمه حاد كبدی، كاهش میزان تشكیل مالون دی آلدهید (MDA) در كبد و افزایش فعالیت آنزیم های سوپراكسید دیسموتاز (SOD) و گلوتاتیون پراكسیداز (GSH-Px) در كبد می گردد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب