عامل اپیدمی اسهال در كردستان اعلام گردید
به گزارش كادایف سرپرست روابط عمومی و مركز اطلاع رسانی وزارت بهداشت به دنبال بروز اپیدمی اسهال و استفراغ در بخش هایی از استان كردستان همچون قروه و سریش، اظهار داشت: به دنبال بروز این اپیدمی، شایعاتی در خصوص ارتباط موضوع به بیوتروریسم، گوشت های یخ زده و یا آلودگی منابع آب انتشار یافته است كه جملگی بی پایه بوده و مشخصا آلودگی آب و آلودگی گوشت، منتفی شده و در آزمایشات بعمل آمده بیماری ویروسی «نورواك» گزارش شده است.
دكتر كیانوش جهانپور در این باره در گفتگو با ایسنا، اظهار داشت: نوروویروس عامل این بیماری مسری گوارشی است كه سالانه حداقل ۶۸۵ میلیون نفر را در سراسر دنیا آلوده می كند. این ویروس در ابتدا ویروس نورواك ( Norwalk Virus) به نام شهری كه نخستین بار این ویروس در سال ۱۹۷۲ در آن شیوع پیدا كرد اشتهار یافت و می تواند باعث التهاب معده، روده یا هر دو شده كه نوعی گاستروانتریت حاد برشمرده می شود.
وی اضافه كرد: اسهال، استفراغ، درد معده، تب، سردرد و بدن درد از علائم مبتلا شدن به نوروویروس است و عموما ۱۲-۴۸ ساعت پس از مبتلا شدن به این ویروس علائم بیماری تظاهر پیدا می كند و اغلب ۱تا۳ روز بعد علائم بهبود می یابد. قابل ذكر است اسهال و استفراغ باعث كم آبی در بیمار می شود. كم آبی در كودكان، افراد مسن و افراد مبتلا به سایر بیماری های زمینه ای البته خطرناك می باشد.
جهانپور افزود: نوروویروس به شدت مسری است و در فضاهای پر ازدحام و بسته مثل مهدكودك ها، خانه های سالمندان، مدارس و پادگان ها و آسایشگاه ها و... به سرعت توسعه پیدا می كند. افراد در طول زندگی خود در معرض چندین بار مبتلا شدن به نورو ویروس هستند؛ چون كه ایمنی حاصل از مبتلا شدن به این ویروس مادام العمر نیست و تیپ های مختلفی از این ویروس وجود دارد كه مبتلا شدن به یك نوع از این ویروس امكان دارد فرد را در مقابل تیپ های دیگر همین ویروس ایمن نكند.
وی تصریح كرد كه این ویروس در زمان ابتلای فرد به بیماری، در ایام اول پس از بهبود علائم بیماری قابلیت انتقال به دیگری را دارد. نوروویروس حتی پیش از شروع علائم بیماری در مدفوع فرد مبتلا وجود دارد و می تواند تا ۲ هفته پس از بهبود علائم هم هم در مدفوع باقی بماند.
جهانپور همینطور اظهار داشت: بیماری از راه خوردن غذا یا نوشیدنی آلوده به نوروویروس، لمس سطوح یا اشیا آلوده با نوروویروس و سپس تماس دست با دهان، تماس با فرد بیمار(مراقبت از بیمار، استفاده از غذای مشترك و یا استفاده از ظروفی كه شخص بیمار از آن بهره برده است) و عدم رعایت بهداشت فردی هم همچون راه های انتقال بیماری است.
سرپرست روابط عمومی و مركز اطلاع رسانی وزارت بهداشت در انتها تصریح كرد: مواردی از اپیدمی این ویروس در سال های گذشته هم در كشور گزارش شده و با تلاش همكاران ما در نظام سلامت این بیماری هم اكنون در استان كردستان در شرایط تحت كنترل است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب