کادایف
توصیه محققان؛

مواد خوراكی تقویت كننده سلامت كبد را بشناسید

مواد خوراكی تقویت كننده سلامت كبد را بشناسید

كادایف: طبق اعلام انجمن جهانی هپاتیت، هم اكنون حدود 290 میلیون در جهان مبتلا به هپاتیت هستند كه از آن ناآگاه بوده و به این رقم تا سال 2030، هفتاد و شش میلیون نفر افزوده خواهد شد.


به گزارش كادایف به نقل از مهر، طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی سالانه حدود 1.4 میلیون نفر جان خودرا به خطر هپاتیت از دست می دهند. از اینرو بر اتخاذ شیوه های كارآمد در جهت كنترل جمعیت افراد مبتلا به هپاتیت تاكید می شود. بگفته پژوهشگران، شیوه ایده آل پیش گیری از هپاتیت، حفظ سلامت كبد است و بهترین راه هم انتخاب گزینه های مناسب خوراكی است. در ادامه به مواد خوراكی كه به لحاظ علمی حفاظت شان از كبد اثبات شده است، اشاره می شود. گریپ فروت این میوه سرشار از دو آنتی اكسیدان naringenin و naringin است. گریپ فروت با كاهش التهاب و محافظت از سلول ها می تواند از كبد حفاظت نماید. همین طور طبق نتایج این مطالعات، این دو آنتی اكسیدان سبب كاهش روند پیشرفت فیبروز كبدی می شوند. گریپ فروت سبب كاهش میزان چربی در كبد شده و شمار آنزیم های موردنیاز برای سوزاندن چربی را بیشتر می كند. از اینرو از انباشت چربی اضافی در كبد جلوگیری می كند. بلوبری و كرنبری این دو میوه حاوی آنتی اكسیدان های موسوم به آنتوسیانین ها هستند. این آنتی اكسیدان ها مسئول رنگ بوده و فواید زیادی برای سلامت دارند. این میوه ها برای حفظ سلامت كبد مفید هستند. می توانند سبب افزایش واكنش سلول های ایمنی و آنزیم های آنتی اكسیدان شوند. همین طور برخی مطالعات نشان داده اند انواع آنتی اكسیدان های موجود در انواع توت ها سبب كاهش روند پیشرفت بافت زخم شده در كبد می شوند. انگور به سبب وجود تركیب گیاهی موسوم به رزوراترول در انگور، این میوه برای كبد مفید می باشد. می تواند به شكل موثری سبب كاهش التهاب شده، از لطمه به كبد پیشگیری كند و میزان آنتی اكسیدان های موجود در كبد را افزایش دهد. آب چغندر آب چغندر مملو از نیترات ها و آنتی اكسیدان های موسوم به بتالاین هاست. در كاهش لطمه اكسایشی و التهاب در كبد مفید می باشد. این تركیبات در افرایش آنزیم های طبیعی سم زداكننده مفید هستند. سبزیجات چلیپایی سبزیجات چلیپیایی نظیر كلم بروكلی، كلم بروكسل، و برگ خردل سرشار از فیبر و تركیبات گیاهی سودمند هستند. تحقیقات نشان می دهد عصاره كلم بروكسل و كلم بروكلی می تواند سبب افزایش میزان آنزیم های سم زدا در بدن شده و در مقابل لطمه به كبد از آن محافظت نماید. مغزیجات آجیلی این مغزیجات سرشار از چربی ها، آنتی اكسیدان ها، ویتامین E و تركیبات گیاهی مفیدی هستند و از اینرو از كبد به خوبی محافظت می نمایند. پژوهشگران دریافته اند مصرف مغزیجات آجیلی سبب بهبود میزان آنزیم های كبدی می شود. همین طور مطالعه ای دیگر نشان داده است مردانی كه مقدار كمی مغزیجات و دانه های آجیلی مصرف می كنند در مقایسه با مردانی كه مقدار زیادی مغزیجات و دانه های آجیلی مصرف می كنند در معرض ریسك بالاتر مبتلاشدن به كبدچرب غیرالكلی قرار دارند. ماهی های چرب ماهی های چرب نظیر سالمون، خال مخالی و ساردینز سرشار از اسیدهای چرب اُمگا3 هستند كه سبب كاهش التهاب می شوند. همین طور این چربی های سالم ریسك بیماری كبدی را كم می كنند. طبق نتایج مطالعات، اسیدهای چرب امگا3 به پیش گیری از انباشت چربی در كبد كمك كرده، میزان آنزیم ها را در سطح نرمال نگه می دارند، با التهاب مقابله كرده و سبب بهبود مقاومت انسولین می شوند. روغن زیتون مطالعات مختلف نشان داده اند كه روغن زیتون، روغنی سالم با فواید زیاد است. مصرف روزانه یك قاشق چایخوری روغن زیتون می تواند سبب بهبود میزان آنزیم های كبدی و چربی در كبد شود. همین طور میزان پروتئین در رابطه با تاثیرات متابولیكی مثبت را بیشتر می كند. این روغن به كاهش انباشت چربی و بهبود جریان خون در كبد نیز كمك می نماید.


منبع:

1398/05/12
17:35:53
5.0 / 5
1953
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۴
کادایف kadaif

کادایف kadaif