ابتلای سالانه ۱۵ میلیون نفر به سكته مغزی در جهان
وقتی خون به مغز نمی رسد
كادایف: برمبنای آمارهای سازمان های جهانی، سالانه حدودا 15 میلیون نفر در سراسر جهان گرفتار سكته مغزی می شوند.
به گزارش كادایف به نقل از ایسنا، سكته مغزی سومین عامل اصلی مرگ در سنین بالای ۶۰ سال و پنجمین عامل اصلی مرگ در گروه سنی ۱۵ تا ۵۹ سال در جهان است.
بنابر تازه ترین مطلب آماری دویچه وله، مرگ تنها یكی از نتایج سكته مغزی است. از ۱۵ میلیون نفری كه بنا بر گزارش های سازمان های جهانی به سكته مغزی گرفتار می شوند، حدودا شش میلیون نفر جان خودرا از دست می دهند.
سكته مغزی وقتی رخ می دهد كه خون به قسمتی از مغز نرسد كه در اثر آن ممكنست سلول های مغزی لطمه ببینند یا بمیرند. بسته به اینكه كدام قسمت مغز گرفتار لطمه شود، بدن، حركات، گفتار، حس و فكر بیمار تحت تأثیر قرار می گیرد. سكته مغزی علت اصلی ناتوانی حركتی، شناختی، عصبی و به عبارتی، معلولیت در جهان است.
متخصصان عوامل سكته مغزی را به دو دسته قابل كنترل و غیر قابل كنترل تقسیم می كنند. عوامل ژنتیكی، سن و جنسیت همچون عوامل غیر قابل تغییر هستند. بگفته متخصصان مغز و اعصاب، احتمال سكته مغزی در سنین بالای ۵۵ سال چند برابر بیشتر و در بین مردان هم بیشتر از زنان است.
نكات مهم برای پیش گیری از سكته مغزی
كنترل فشار و كلسترول خون، تحرك و تغذیه مناسب همچون اقدام هایی هستند كه می توانند از بروز سكته مغزی پیشگیری كنند. همین طور مصرف الكل و دخانیات كه به تشدید بیماری های قلبی، عروق مغزی و فشار خون بالا كمك می نماید از دیگر مواردی هستند كه حذفشان به پیش گیری از سكته مغزی یا تكرار آن كمك می نماید. پرهیز از استرس و هیجان های غیرطبیعی كه موجب افزایش فشار و چربی خون شده و زمینه را برای سكته مغزی فراهم می كنند از دیگر مواردی هستند كه در بحث پیش گیری از مبتلاشدن به این نوع سكته مطرح می شوند. رژیم غذایی نامناسب و بی تحركی هم از مهمترین عوامل ایجاد سكته مغزی به شمار می روند.
برخی نشانه های سكته مغزی
برای نجات بیماران در زمان طلایی، متخصصان روی جدی گرفتن نشانه های سكته مغزی تاكید می كنند. ضعف بدن، عدم توانایی تكان دادن دست و پا، بی حس شدن اندام ها و یك طرف صورت، اختلال در تلكم بعضی از این نشانه ها هستند.
امید به نجات در "سه ساعت طلایی"
پزشكان می گویند، موفقیت درمان سكته های مغزی بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است. خیلی از متخصصان مغز و اعصاب به اهمیت "زمان طلایی سه ساعته" اشاره می كنند و معتقدند كه اگر درمان سكته در ساعت های اولیه صورت گیرد، ۳۰ درصد بیماران بدون پیامدها و ناتوانی ها، بهبودی كامل می یابند.
بنا بر این انتقال سریع بیمارانی كه گرفتار سكته مغزی شده اند به مراكز درمانی برای دریافت كمك های تخصصی اهمیت ویژه ای پیدا می كند. برای دریافت این خدمات اما ابتدا باید مراكز ویژه ای برای درمان سكته های مغزی وجود داشته باشد.
منبع: كادایف
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب