کادایف
یافته محقق ایرانی دانشگاه واشنگتن؛

رژیم غذایی سرشار از پروتئین خطر لختگی خون را زیاد می كند

رژیم غذایی سرشار از پروتئین خطر لختگی خون را زیاد می كند

به گزارش كادایف محققان با مطالعه بر روی موش ها دریافتند رژیم غذایی سرشار از پروتئین منجر به تشكیل پلاك های بیشتری در عروق خونی شده و احتمال لختگی خون افزایش می یابد.



به گزارش كادایف به نقل از مهر، محققان دانشكده پزشكی واشنگتن موش های تغذیه شده با رژیم غذایی سرشار از پروتئین را به منظور ایجاد عمدی تصلب شریان مورد مطالعه قرار دادند. برخی موش ها با رژیم غذایی چرب همراه با میزان بالا پروتئین و برخی دیگر هم با رژیم غذایی چرب حاوی میزان پروتئین كم تغذیه شدند.
محققان مشاهده نمودند موش های تغذیه شده با رژیم غذایی چرب و پروتئین بالا مبتلا به تصلب شریان شدیدتری شده بودند؛ آنها در مقایسه با موش های تغذیه شده با رژیم غذایی چرب با میزان پروتئین عادی، حدود ۳۰ درصد پلاك بیشتری در عروق خونی شأن داشتند.
«بابك رازانی»، سرپرست تیم تحقیق، در اینباره می گوید: «در موش های تغذیه شده با رژیم غذایی حاوی میزان پروتئین زیاد، پلاك های شأن قبرستان ماكروفاژها بود. خیلی از سلول های مرده در مركز پلاك، آنرا بی نهایت بی ثبات و مستعد پارگی می كنند. با عبور جریان خون از پلاك، نیروی ناشی از فشارخون بالا، فشار زیادی بر آن قسمت وارد می نماید. چنین موقعیتی منجر به حمله قلبی می شود.»
محققان متوجه شدند پروتئین مصرفی پس از هضم به بلوك های سازنده پلاك معروف به اسیدآمینه ها تجزیه می شوند. اسیدهای آمینه اضافی حاصل از رژیم غذایی سرشار از پروتئین باعث فعال شدن پروتئین در ماكروفاژهای معروف به mTOR می شود. سیگنال های ناشی از mTOR باعث توقف توانایی سلول ها در پاكسازی بقایای سمی پلاك شده و در نتیجه زنجیره منتج به مرگ ماكروفاژها متوقف می شود.
محققان دریافتند برخی اسیدآمینه ها بویژه leucine و arginine بسیار در فعال سازی mTOR نقش دارند.
به گفته رازانی، « leucine به مقادیر زیاد در گوشت قرمز موجود است.»

1398/11/09
15:31:22
5.0 / 5
2679
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
کادایف kadaif

کادایف kadaif