کادایف
تفاوت روانپزشك و روانشناس

بررسی ویژگی های یك روانپزشك خوب

بررسی ویژگی های یك روانپزشك خوب

روانپزشكان برخلاف این تصور، وظیفه دارند تا با بررسی و كشف اختلالات رفتاری، ذهنی و عاطفی به درمان آن‌ها بپردازند.


متاسفانه از گذشته تصور اینکه تنها دیوانگان باید نزد روانشناس یا روانپزشک بروند در بین عموم نهادینه شده و افراد زیادی از مراجعه به آن‌ها خودداری می‌کنند. روانپزشکان برخلاف این تصور، وظیفه دارند تا با بررسی و کشف اختلالات رفتاری، ذهنی و عاطفی به درمان آن‌ها بپردازند. به عبارت دیگر، روانپزشک تلاش می‌کند تا با شناسایی مشکلات روحی بیماران روانی، آن‌ها را معالجه کند. بیمار روانی، دیوانه نیست، بلکه تنها دارای مشکلات روحی بوده و توانایی خلاصی از آن را ندارد. روانپزشک نیز با استناد به همین موضوع سعی در درمان این افراد دارد تا با ارائه راهکارهای مناسب به آن‌ها کمک کند. ما در این مطلب قصد داریم تا تفاوت روانشاس و روانپزشک را بیان کنیم و ویژگی‌های یک روانپزشک خوب را بررسی کنیم.

تفاوت روانشناس با روانپزشک

علم روانشناسی با روانپزشکی متفاوت است و بسیاری از افراد بدون دانستن این موضوع تحت درمان قرار گرفته و نتایج عکس گرفته‌اند. بنابراین بهتر است قبل از اینکه به پزشک مراجعه کنیم فرق این دو را باهم بدانیم. معمولا وظیفه روانپزشک تشخیص و معالجه بیماری توسط دارو است. روانپزشکان با تحلیل رفتار و روحیه بیمار، مشکل او را کشف کرده و با تجویز دارو اقدام به درمان وی می‌کنند. گاهی روانپزشک قادر به تشخیص بیماری از طریق طرح پرسش نبوده و اقدام به کشف بیماری از طریق آزمایش‌های پزشکی نظیر ام آر آی مغز می‌کنند. طول جلسات درمانی روانپزشک نیز اغلب کوتاه بوده و مهمترین بخش، تجویز داروی مناسب می‌باشد.

اما تفاوت عمده روانپزشک با روانشناس در تجویز دارو است. اصولا، روانشناس صلاحیت و اجازه تجویز دارو را نداشته و تنها باید اقدام به مشاوره و درمان از طریق گفتگو کند. معمولا طول جلسات روانشناسی بیشتر از روانپزشکی بوده (45 الی 1 ساعت) و چندین جلسه در ماه است. وظیفه‌ی اصلی روانشناس گوش دادن به مشکلات بیماران بوده و باید با صبر و حوصله اقدام به ارائه بهترین راهکارها برای حل مشکلات آن‌ها کند.

وظایف روانپزشک

روانپزشکان همانطور که در بالا گفتیم دارای تفاوت‌های عمده‌ای با روانشناسان هستند و وظیفه‌ی بیشتری نسبت به آن‌ها بر عهده دارند. روانپزشک ابتدا با در نظر گرفتن شرایط ذهنی و فیزیکی بیمار، میزان اختلالات روانی، ذهنی و عاطفی او را تعیین می‌کند. سپس با بررسی سوابق بیمار و گفتگو با وی، اقدام به تجویز داروهایی با دوز پایین کرده و مدتی صبر می‌کند. اگر بیمار بهبود یافت با ارائه راهکارهای بعدی سعی در مدیریت و درمان قطعی بیمار می‌کند.

اگر تجویز داروهای دوز پایین فایده‌ای نداشت، پزشک فرایند درمان اصلی را آغاز کرده و با انجام تست‌های پیشرفته‌ی پزشکی اقدام به تشخیص بهتر و دقیق بیماری می‌کند. فرایند درمان به گونه‌ای است که پزشک معالج با تعیین یک بازه زمانی نسبتا طولانی با تجویز داروهای خاص و ارائه‌ی راهکارهای منحصربفرد سعی در معالجه‌ی بیمار می‌کند. انتخاب بهترین و در عین حال کم‌خطرترین شیوه درمانی، مهمترین وظیفه روانپزشک است.

ویژگی‌های روانپزشک خوب

یک دکتر روانپزشک خوب باید دارای چند ویژگی طلایی باشد تا بیماران در سریع‌ترین زمان ممکن به بهبودی برسند. این ویژگی‌ها شامل موارد زیر می‌باشد:

دانش فنی و مهارت بالا

یک روانپزشک خوب ابتدا باید جدیدترین متدهای درمانی را طی کرده باشد تا بتواند در حساس‌ترین مواقع با اتخاذ بهترین تصمیم بیماران را درمان کند.

صبر و حوصله

صبر و حوصله زیاد یکی دیگر از ویژگی‌های یک روانپزشک خوب است. معمولا مدت زمان لازم برای درمان افراد روان‌پریش بسیار زیاد بوده و به همین دلیل پزشکان باید صبر و حوصله‌ی زیادی داشته باشند.

رازداری

رازداری اصلی‌ترین مسئله‌ای است که یک پزشک طبق قوانین باید به آن توجه داشته باشد. تمامی پزشکان قبل از شروع فعالیت خود تعهدنامه‌ی پزشکی را امضا کرده و قسم خورده‌اند که خصوصی‌ترین مسائل بیماران را نزد خود به صورت یک راز نگه دارند. این امر باعث می‌شود تا بیماران با خیال آسوده ریزترین مسائل زندگی خود را با آن‌ها درمیان بگذارند.

توانایی لازم برای برقراری ارتباط

مهارت و توانایی یک روانپزشک برای برقراری ارتباط با بیماران یکی از کلیدی‌ترین نکات است. پزشکان باید با خوشرویی خود با بیماران ارتباط قوی و صمیمی ایجاد کرده و آن‌ها را مایل به صحبت کردن کنند. بسیاری از بیماران از اینکه بتوانند به پزشک خود اعتماد کنند نیاز به زمان داشته که پزشک با رفتار حسنه‌ی خود می‌تواند این مدت را کاهش دهد.

قدرت تصمیم‌گیری بالا

یک روانپزشک خوب باید با بهره‌مندی از علم خود بهترین تصمیمات را در مناسب‌ترین زمان ممکن اتخاذ کند. معمولا دوره‎‌های درمانی در علم روانپزشکی دارای یک نقطه‌ی زمانی کلیدی بوده که اگر پزشک معالج نتواند آن را به خوبی تشخیص دهد، فرایند درمان نتیجه‌ی موثری نخواهد داشت.

چه زمان باید به روانپزشک مراجعه کرد؟

در کشورهای پیشرفته افراد هیچ خجالتی از مراجعه به روانشناس یا روانپزشک نداشته و تقریبا سالی یکبار نزد آن‌ها می‌روند. به طور کلی نمی‌توان زمان مشخصی برای مراجعه به روانپزشک داشت چراکه این خود افراد هستند که باید تصمیم بگیرند. معمولا، افراد به دلیل عدم شناخت یک روانپزشک خوب در تهران و سایر نقاط ایران، از مراجعه به هر پزشکی خودداری می‌کنند. همین امر موجب شده تا زمان مراجعه به پزشک به تعویق افتاده و تبعاتی را به دنبال داشته باشد. از این رو بهتر است با تحقیق و پرس و جو بهترین مراکز درمانی را پیدا کرده و در اسرع وقت به آن‌ها مراجعه کرد. به طور کلی بهترین زمان، وقتی است که اطرافیان شما از رفتار شما به ستوه آمده و یا اینکه توان مدیریت اعصاب و روان خود را ندارید.

سخن پایانی

بهتر است هیچگاه از مراجعه به روانشناس یا روانپزشک خجالت نکشید. متاسفانه بسیاری از افراد از ترس اینکه آن‌ها را دیوانه خطاب کنند، از مراجعه به روانپزشک خودداری می‌کنند. اما بهتر است بدانید در تمام کشورهای پیشرفته مراجعه به روانشناس یا روانپزشک امری عادی بوده و افراد برای مشاوره و یافتن مسیرهای درست زندگی از توانایی آن‌ها استفاده می‌کنند. بهتر است قبل از انتخاب روانپزشک در تهران یا سایر نقاط ایران، از علم و توانایی آن‌ها اطلاعات کسب کنید. بسیاری از افراد بدون در نظر گرفتن این موضوع با مراجعه نزد پزشکان بی‌تجربه، صدمات روحی جبران‌ناپذیری خورده‌اند.

و در نهایت اگر به دنبال روانپزشک خوب در تهران هستید و کلینیک های روانشناسی و روانپزشکی مختلفی را مورد ارزیابی قرار داده اید و هنوز تصمیم خود را برای انتخاب روانپزشک مورد نظرتان نگرفته اید ما به شما مرکز تخصصی روانشناسی و روانپزشکی دکتر آل یاسین را پیشنهاد میکنیم که با سالها سابقه درخشان در این زمینه و با بهره گیری از بهترین روانپزشکان در تهران می تواند انتخاب مناسبی برایتان باشد.

آدرس وبسایت : https://draleyasin.com           

تلفن تماس: 02126474195

لینک خبر: جهان نیوز

امیدواریم که این مطلب برای شما مفید بوده باشد.

1399/01/01
01:02:40
5.0 / 5
2485
تگهای خبر: رپورتاژ , پزشك , تخصص , توانایی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
کادایف kadaif

کادایف kadaif