وزیر بهداشت:
برگ های برنده قابل توجهی برای دنیا داریم
به گزارش کادایف وزیر بهداشت با اشاره به اقدامات انجام شده در جهت مدیریت بیماری کرونا با وجود شرایط سخت تحریمها، در عین حال اظهار داشت: واکسن آنفلوآنزا را یک ماه و نیم پیش از فرانسه به فرودگاه اسپانیا آوردیم که برای گروه های لطمه پذیر وارد نماییم، اما آمریکایی ها اجازه ندادند.
به گزارش کادایف به نقل از ایسنا، دکتر سعید نمکی، اظهار داشت: بحث کرونا و مدیریت کرونا، بحث وزارت بهداشت نیست و توفیق و عدم توفیق هم در مدیریت کرونا به حساب وزارت بهداشت ثبت نخواهد شد. بحث مدیریت کرونا در وضعیت تحریم، عزت جمهوری اسلامی است و خدایی نکرده هرگونه لغزش و یا عدم توفیق هم، عدم توفیق جمهوری مظلوم اسلامی ایران است. من همیشه از این منظر به بحث مدیریت کرونا نگاه کردم.
وی اضافه کرد: من از اولین روزها به بحث کووید-۱۹ در دنیا که اواخر دسامبر و دی ماه سال قبل بود، تمام تپش و ضربان های قلبم با فراز و فرودهای این بیماری تنظیم شده بود. روزهای اول با آنکه ما از قبل خودمان را آماده کرده بودیم، این جریان ما را غافلگیر کرده بود. ما به شکلی خودمان را آماده کردیم که فرض کردیم، این نسیم یک طوفان است. برخلاف اروپایی ها و آمریکایی ها که فکر کردند این بیماری یک نسیم است، ما آنرا بعنوان یک طوفان غیرقابل کنترل تلقی کردیم که این را هم از تجربه دفاع مقدس یاد گرفته و در مقابل هجمه این ویروس سنگرآرایی کردیم.
نمکی افزود: طوفانی که این بیماری در اوج تحریم برای جمهوری اسلامی ایران برپا کرد، پیش از اینکه اروپایی ها و آمریکایی ها گرفتارش شوند، فکر کردند که یکی از مواردی که در اوج تحریم، جمهوری اسلامی ایران را گرفتار گرفتاری های گوناگون خواهد کرد، کروناست و تمام محاسبات شان هم درست بود. برای اینکه ما ۱.۶ تخت به ازای هر ۱۰۰۰ نفر جمعیت داریم، اما بعنوان مثال فرانسه هفت تخت به ازای هر ۱۰۰۰ نفر جمعیت دارد. ما یک میلیارد یورویی که مقام معظم رهبری فرمودند، حداکثر ۳۰ درصدش را تا انتهای شهریور دریافت کردیم، در صورتیکه انگلیسیها ۲۲ میلیارد پوند در عرض چهار ماه خرج کردند و آمریکایی ها ۱۱۱ میلیارد دلار فقط در چهار ماه در سلامت خرج کردند. اما به لطف خدا و همت همه در کشور، وفاقی در کشور شکل گرفت که فقط در دفاع مقدس دیده ایم. البته در دفاع مقدس می دانستیم که دشمن از کجا می آید و مسیرها مشخص بود، اما در کرونا نمی دانستیم فردی که کنارمان نشسته است، می توانند بمب ویروس باشد.
وی اضافه کرد: روزهای اول می دیدم که این بمب ویروسی در گوشه های این سرزمین منفجر می شود و گرفتار عرصه ای گسترده هستیم که از قم به اراک، از اراک به کاشان و سپس به گیلان و... می رود. از طرفی ما مملکتی با گستره چندین کشور اروپایی و با تنوع اقلیمی و فرهنگ بسیار بالا داریم. مدیریت این اقلیم پراکنده بسیار دشوار است.
وزیر بهداشت اظهار داشت: در چنین شرایطی خدا تفضل فرمود و بندگان پاکیزه اش را مامور کرد که به وزیر بهداشت زنگ بزنند و بگویند که در این شرایط تنها نیستی و این دل من را تسلی می داد. اینکه خداوند یک بنده ای را قابل بداند که روزهای سخت مملکش را به او بسپارد و دستش را هم بگیرد، یک موهبتی است. بدین سبب بحث مدیریت کرونا مدیریت وزارت بهداشت نیست، بلکه بحث مدیریت نظام جمهوری اسلامی است و با این مبادرت به بیرون از مرزها سیگنالی دهیم که درست است که با دست بسته در این اقیانوس تحریم رها شدیم، اما خوب شنا کردیم، امتیاز آوردیم، از شما جلو بودیم. همین حالا هم پنج به یک از آمریکایی ها جلو هستیم.
وی افزود: البته من همیشه غصه می خورم که حتی یک شهروند در هرکجای دنیا گرفتار بیماری و مرگ شود؛ حتی در سرزمین هایی که رهبرانشان ظالمانه ترین شیوه ها را بر ما تحمیل می کنند و ما را در بدترین شرایط می گذارند که همیشه می گویم پس از آنچه بر امام حسین (ع) در کربلا روا داشتند، بر هیچ امتی چنین ظلمی را که امروز به ما می کنند، روا نداشتند. در ایام اول ماسک و لباس را به فلان فرودگاه می آوردیم، دل خوش که شب می رسد، اما ساعت دو بامدادان به من خبر می دادند که آمریکایی ها اجازه ندادند.
وزیر بهداشت اظهار داشت: واکسن آنفلوآنزا را یک ماه و نیم پیش از فرانسه به فرودگاه اسپانیا آوردیم که برای گروه های لطمه پذیر وارد نماییم، اما آمریکایی ها اجازه ندادند. حال آمارهایی که پیش بینی کرده بودند در همه جا درست از آب درآمد به جز جمهوری اسلامی؛ این لطف و مرحمت خداوند است.
نمکی همین طور اظهار نمود: خدا شاهد است که آمدنم به این عرصه فقط فی سبیل الله بود و خیلی تلاش کردم که وارد این عرصه نشوم، اما گفتم خدایا اگر تو مقدر کردی که من گرهی را باز کنم، من تسلیم توام.
وی اضافه کرد: به هر حال امروز در نقطه ای قرار داریم که یکی از نقاط بسیار حساس تاریخ این مملکت است. اپیدمی کرونا و امواجی مانند آن، هر ۱۵۰ سال یکبار جهان را تهدید می کند. امروز در برشی از تاریخ این مملکت هستیم که نسل ها برای این قضاوت خواهند کرد. در زمینه واکسن ممکنست که اعتقاد نداشته باشم که واکسن شفای عاجل این بیماری است و ممکنست بگویم رمدسیویر یا فاوی پیراویر شفای عاجل بیمار کرونائی نیست، اما با خدا عهد کردم که اجازه ندهم که مردم این سرزمین احساس کنند که امریکایی داشت، اما من نداشتم و فرزندان آینده این نظام روزی نگویند که پدران و مادران ما از بین رفتند، به سبب اینکه فلان دارو نبود.
وزیر بهداشت افزود: ما در این مملکت دو ماهه رمدسیویر و فاویپیراویر را ساختیم. در عرض ۵۶ روز ونتیلاتور و ماسک را به اندازه ای تولید کردیم که می توانستیم صادر نماییم. اجازه نداده و نمی دهیم که این غرور ملی لطمه ببیند و خواهید دید که در زمینه واکسن هم کاری کارستان خواهیم کرد. اکنون دنیا قبول کرده است که ما یکی از پیشتازان عرصه واکسن سازی دنیا هستیم.
نمکی اظهار داشت: اعتقاد دارم که این وفاق، این برادری و خواهری هم یک موهبت الهی است. اینکه در این برش از تاریخ خداوند چنین تفاهمی را بین مسئولان ایجاد می کند، الهی است و خداوند آنرا در دل ها قرار داده است. معتقدم وارد صحنه بسیار زیبایی از همکاری بین بخشی شده ایم. آماری که امروز می بینید کاهش یافته است، هنوز دستاورد این وفاق نیست، بلکه دستاوردهای کارهایی است که از قبل شروع شده است. ما قدمی برنداشتیم که نتوانیم از آن دفاع نماییم، مگر در جاهایی که پشت مان خالی شده یا در جایی که کسی با فرمول ما عمل نکرده است. مگر جاهایی که توجه ویژه به آنچه که عامل خطر اعلام کردیم، نشده است. در اینجا قدمی غیرعالمانه برداشته نشده است. ممکنست جایی می خواستیم قدم عالمانه برداریم که خطا هم کرده ایم که خطا جزئی از شیوه های بشری است، اما مهم این است که مبنای این خطا غیرعالمانه نباشد. ما قدمی را غیرعالمانه برنداشتیم.
وی با اعلان اینکه امروز در نقطه خوبی از تاریخ قرار داریم، اظهار داشت: من روزهای آینده را به شدت روشن تر از امروز می بینم و تردید ندارم که برگ های برنده قابل توجهی برای دنیا داریم که رو خواهیم کرد و این جسارت به سبب اعتمادی است که به لطف الهی دارم.
نمکی همین طور اظهار داشت: این یک زیرساخت و یک توسعه جدید است که آنرا انجام می دهیم و یک سرمایه گذاری است. ما داریم کاری را انجام می دهیم که برای روزهای سخت به یک مدل تبدیل می شود. کرونا دیر یا زود با لطف خدا و همت شما خواهد گذشت، اما این مملکت به سبب اقلیم و شرایط جغرافیایی مملکتی لطمه پذیر است. سیل، زلزله و طوفان و... دارد. اگر خدایی نکرده آن دوره تاریخی که برای لرزش تهران می گویند، اتفاق افتاد، چه همدلی و وفاقی فراتر از آنچه که امروز به صورت محله محور شکل گرفت. به هر حال ممکنست روزی برای تک تک این موارد طوفانی داشته باشیم.
وی در آخر اظهار داشت: بنا بر این فکر می کنم کاری که انجام دادیم علاوه بر مدیریت کرونا، زیرساختی مقتدر و پا به رکاب برای آینده جمهوری اسلامی ایران خواهد بود. گاهی اینقدر جزیره ای کار می نماییم که یکدیگر را خنثی می نماییم، اما همگرا کار کردن در یک محله و در کنار هم بودن، نخستین تجربه فیلد جمهوری اسلامی است و کار تیمی است که باهم انجام می دهیم.
منبع: kadaif.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب