کادایف
عضو كمیسیون تلفیق مجلس خبر داد،

تشكیل كمیته پشتیبانی از طرح تحول سلامت در مجلس، افزایش بودجه بیمه و بازگشت اعتبار پزشك خانواده

تشكیل كمیته پشتیبانی از طرح تحول سلامت در مجلس، افزایش بودجه بیمه و بازگشت اعتبار پزشك خانواده

كادایف: تهران-ایرنا- «اكبر تركی»عضو كمیسیون تلفیق بودجه ۹۷ مجلس اظهار داشت: مجلس با اصلاح لایحه بودجه، اعتبار سازمان بیمه سلامت را به 15 هزار میلیارد تومان افزایش داد و بودجه برنامه پزشك خانواده را به دو هزار میلیارد تومان اولیه بازگرداند.


تركی روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار سلامت ایرنا از تشكیل كمیته پشتیبانی از طرح تحول سلامت در این كمیسیون اطلاع داد و اضافه كرد: كمیته ای در كمیسیون تلفیق بودجه ۹۷ مجلس تشكیل شد تا راه های تامین منابع پایدار طرح تحول سلامت بررسی شود و همینطور مواردی در این طرح گنجانده شود تا شاهد كاهش هزینه های بهداشتی- درمانی باشیم.
عضو كمیسیون بهداشت و درمان مجلس به افزایش بودجه نظام سلامت در كمیسیون تلفیق اشاره نمود و اظهار داشت: در لایحه بودجه ۹. ۵ هزار میلیارد تومانی برای سازمان بیمه سلامت در نظر گرفته شده بود كه در مجلس آن را به ۱۵هزار میلیارد افزایش دادیم كه اگر ۵۵ درصد این افزایش به سازمان بیمه سلامت تعلق گیرد، این سازمان بیمه گر می تواند بدهی خویش را به مراكز درمانی و داروخانه ها پرداخت كند.
تركی ادامه داد: با این ردیف بودجه ای، سازمان بیمه سلامت می تواند بدهی هایی را كه تابحال داشته، پرداخت كند و خیلی از چالش ها و مشكلات طرح تحول سلامت برطرف می شود، افزون بر این بدهی داروخانه ها هم پرداخت و چالش های این حوزه برطرف شود.

* 33 هزار میلیارد تومان برای سلامت
عضو كمیسیون تلفیق مجلس با اشاره به اینكه بودجه نظام سلامت در سال آینده در مجموع ۳۲ هزار و ۷۰۰میلیارد تومان خواهد بود، خاطرنشان كرد: از محل هدفمندی یارانه ها، ۳ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان بودجه به حوزه سلامت در سال آینده تخصیص پیدا می كند، افزون بر این ردیف های بودجه ای از محل یك درصد مالیات بر ارزش افزوده، مالیات بر سیگار و كالاهای صدمه رسان در این حوزه در نظر گرفته شده است.
وی به پرداخت نشدن بودجه های مصوب به حوزه سلامت اشاره نمود و اظهار داشت: وزارت بهداشت اكنون با كسری بودجه مواجه می باشد و از ردیف هایی مانند اعتبار محل هدفمندی یارانه ها، مالیات بر كالاهای صدمه رسان مانند دخانیات و سایر منابع، بودجه های مصوب شده به صورت كامل پرداخت نشده است.
عضو كمیسیون بهداشت و درمان مجلس تصریح كرد: بر مبنای گزارش وزارت بهداشت در دو سال قبل تخصیص بودجه این وزارتخانه ۱۰۰درصدی نبوده، حتی در بعضی ردیف های بودجه ای، بخش عمده بودجه پرداخت نشده است و بنابراین در كمیسیون تلفیق تلاش می نماییم تا این كسری ها جبران شود.
تركی با اشاره به افزایش بودجه طرح پزشك خانواده عنوان كرد: در لایحه بودجه ۹۷ برای اجرای نظام ارجاع هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده بود كه مقرر شده است این رقم برای اجرای سیستم ارجاع و طرح پزشك خانواده به دو هزار میلیارد افزایش پیدا كند.
وی اظهار داشت: وزارت بهداشت سال قبل ۱۶ هزار و ۵۰۰ نیرو جذب كرده است و امسال ۱۱ هزار نیرو جذب خواهد نمود كه بالغ پرداخت حقوق آنها هزار میلیارد تومان بودجه نیاز دارد، اگر این رقم تامین گردد در كنار سایر ردیف های بودجه ای كه در تبصره های مختلف دیده شده است می توان اظهار داشت كه طرح تحول سلامت می تواند روند نسبتا عادی را پیش رو داشته باشد.
وی بر افزایش پشتیبانی از بیماران صعب العلاج و مبتلا به سرطان و سایر بیماری های پرهزینه در سال ۹۷ تصریح كرد و اضافه كرد: هزینه درمان این بیماران بالاست و در نظر داریم تا قشر صدمه پذیر كه به بیماری های صعب العلاج مبتلا می شوند، بیشتر مورد حمایت قرار گیرند.
عضو كمیسیون بهداشت و درمان مجلس با تاكید بر لزوم مدیریت هزینه ها در حوزه سلامت خاطرنشان كرد: با اجرای نظام ارجاع و بكارگیری راهنماهای بالینی بر اساس قانون برنامه ششم توسعه، طرح تحول سلامت می تواند با قوت ادامه پیدا كند و خیلی از مشكلات و چالش های اجرای آن رفع خواهند شد.
عضو كمیسیون تلفیق بودجه ۹۷ مجلس ادامه داد: طی چند سال، چالش ها و مشكلات طرح تحول سلامت روشن شده است و با اصلاح مشكلات، این طرح می تواند نقش بسیار خوبی در ارتقای نظام سلامت كشور داشته باشد.
وی بر كاهش هزینه های پرداختی از جیب مردم در حوزه سلامت تصریح كرد و اظهار داشت: طرح تحول سلامت باعث كاهش هزینه های پرداختی در حوزه سلامت شد اما با وجود اجرای این طرح، هنوز هزینه های بستری در بیمارستان های دولتی بالاست و باید همچنان كاهش پیدا كند، اما در هزینه های سرپایی، پاراكلینیك و بخش خصوصی، ضرورتی ندارد كه دولت هزینه های افرادی را كه توانایی مالی خوبی دارند را پرداخت كند.
عضو كمیسیون بهداشت و درمان مجلس افزود: خوشبختانه با اجرای طرح تحول سلامت بیشتر روستائیان تحت پوشش بیمه قرار گرفتند اما در این میان برخی افراد ثروتمند و متمول هم مجانی بیمه شدند كه باید به تدریج با كمك آزمون وسع از پوشش بیمه مجانی خارج شوند زیرا ضرورتی ندارد كه دولت هزینه درمان افراد ثروتمند را پرداخت كند و آنها مجانی تحت پوشش بیمه قرار بگیرند البته همچنان بر بیمه مجانی روستائیان و قشر صدمه پذیر در مناطق شهری تاكید داریم.
خبرنگار: افشین شاعری** انتشار: خیراله شفیعی
اجتمام 3063**1368


1396/10/22
01:32:02
5.0 / 5
2095
تگهای خبر: پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۴
کادایف kadaif

کادایف kadaif