کادایف
یك متخصص تغذیه عنوان كرد؛

تغذیه سالم در فصل پائیز با رعایت چند نکته

تغذیه سالم در فصل پائیز با رعایت چند نکته

یک متخصص تغذیه اظهار داشت: با ورود به فصل پائیز و ایجاد هوای سرد زمینه برای مبتلا شدن به برخی از بیماری های عفونی خصوصا عفونت تنفسی مهیاست و ازاین رو مصرف ریزمغذی ها نباید فراموش شود.



شهاب اولیایی در مورد رعایت تغذیه سالم و تقویت سیستم ایمنی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: با عنایت به تغییرات فصل و در واقع ایجاد هوای سرد و پیدایش زمینه ابتلاء به برخی از بیماری های عفونی خصوصاً عفونت های تنفسی سفارش ها در این فصل بیشتر در این حوزه خواهد بود و متمرکز بر مصرف مواد غذایی است که می تواند سبب تقویت سیستم ایمنی شود و از بدن در مقابل عفونت های مختلف حمایت کند.
این متخصص تغذیه اضافه کرد: پیش از بیان هر نکته ای باید گفت یکی از مهم ترین سفارش ها نوشیدن آب است؛ آب برای سلامت عمومی بدن، تقویت سیستم ایمنی، کارکرد اندام هایی مانند کلیه و تنظیم دمای بدن حائز اهمیت می باشد چونکه بدنی که هیدراته باشد اگر گرفتار بیماری های عفونی و تنفسی مثل کرونا شود با عنایت به تب و تعریق احتیاج به آب بیشتری پیدا می کند.
وی بیان نمود: در فصل پاییز با تغییر دما تعریق کمتر شده است و همینطور احساس تشنگی کمتر می شود؛ در چنین شرایطی متأسفانه خیلی از افراد به این نیاز بدن بی توجه خواهد شد در حالیکه نوشیدن مقدار متوسط هشت لیوان آب را در روز باید در دستور کار قرار گیرد.
اولیایی اظهار نمود: مصرف مقادیر کافی از ویتامین C در سبزیجات و میوه تازه؛ همینطور ویتامین D برای تقویت سیستم ایمنی همچون منابع بسیار عالی هستند.
وی خاطرنشان کرد: یکی از منابع خوب ویتامین D نور خورشید است و متأسفانه منابع غذایی زیادی از این ویتامین بهره مند نیستند، برای مثال تنها زرده تخم مرغ، شیر و روغن های غنی شده با ویتامین دی همچون موارد غذایی هستند که میتوان برای کسب ویتامین D به سراغ آنها رفت.
این متخصص تغذیه بیان نمود: کمبود ویتامین D هم مشکلی شایع در بین ایرانی ها است که موارد ارثی و ژنتیکی، جغرافیایی و در واقع زاویه تابش نور خورشید و آلودگی هوا که در فصل پاییز تشدید شده سبب می شود که ما با کمبود این ویتامین مواجهه شویم، ازاین رو بسته به نیاز میتوان از مکمل های ویتامین D به صورت ماهیانه یک قرص ۵۰ هزار از این ویتامین را مصرف کنند.
وی ضمن اشاره به این که مرگ و میر ناشی از ابتلاء به ویروس کرونا در افرادی که سطح خونی ویتامین D پایینی دارند بیشتر از سایر افراد است تصریح کرد: ویتامین E هم که در جوانه گندم، روغن های حاوی این ویتامین، مغزهای گیاهی و همینطور در زیتون، انبه و کدو حلوایی وجود دارد همچون مواردی است که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک بسیار زیادی می کند.
این متخصص تغذیه اظهار داشت: تأمین اسید چرب امگا ۳ هم که در مواد غذایی مثل گردو، ماهی موجود است از دیگر ویتامین هایی است که برای تقویت سیستم ایمنی بسیار مهم می باشد که در صورت در دسترس نبودن این مواد غذایی میتوان از قرص های مکمل آن استفاده نمود.
اولیایی خاطرنشان کرد: ویتامین A موجود در هویج، کلم، انبه، تخم مرغ و کره غنی شده، خرمالو وجود دارد؛ همینطور یکی از انار هم بعنوان یکی از میوه هایی که در تقویت سیستم ایمنی مفید واقع می شود میتوان نام برد؛ مصرف منابع پروتئین، پروتئین های حیوانی، گوشت، سفید و قرمز سفیده تخم مرغ، حبوبات و مغزها که تأمین کننده مواد لازم برای تقویت سیستم ایمنی هستند را هم نباید فراموش کرد.
وی بیان نمود: همانطور که می دانید اضافه وزن و چاقی یکی از عاملهای مهم در روند بیماری های عفونی نظیر آنفلوانزا و کرونا است ازاین رو انجام فعالیتهای ورزشی هوازی برای افرادی که گرفتار اضافه وزن هستند بسیار ضروری و مهم می باشد.
این متخصص تغذیه تصریح کرد: از آنجاییکه فصل پاییز طبع سرد و خشکی دارد ازاین رو افراد در این فصل باید از میوه ها و غذاهایی با طبع گرم استفاده کنند؛ مصرف عسل و چای، چای نعنا و آویشن، گل گاو زبان همراه با عسل می تواند بسیار دلپذیر و مفید باشد؛ همچنان هم نباید فراموش کرد که تمام فصل ها تلاش نماییم از مصرف غذاهای فست فود، کنسروی و سرخ کردنی ها تا حد امکان پرهیز شود و در نهایت تاکید به انجام ورزش داریم.

1400/07/17
11:33:03
5.0 / 5
118
تگهای خبر: بیماری , پروتئین , تخصص , چاقی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۱
کادایف kadaif

کادایف kadaif