کادایف
در گفت وگو با كادایف تشریح شد

مهم ترین علت چاقی در ایران

مهم ترین علت چاقی در ایران

به گزارش كادایف مدیركل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به روند نگران كننده چاقی در كشور، اظهار داشت: حدود ۶۰ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال كشور گرفتار اضافه وزن و چاقی هستند.



دكتر زهرا عبداللهی در گفتگو با ایسنا، درباره وضعیت چاقی در كشور، اظهار داشت: طبق آخرین مطالعاتی كه در كشور انجام شده، حدود ۶۰ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال كشور گرفتار اضافه وزن و چاقی هستند. در عین حال میزان چاقی در زنان دو برابر مردان است و در كودكان زیر پنج سال و نوجوانان و دانش آموزان هم شاهد روند رو به افزایش چاقی هستیم؛ به صورتی كه بر مبنای مطالعات وزارت بهداشت حدود ۲۲ درصد دانش آموزان بین هفت تا ۱۸ سال گرفتار اضافه وزن و چاقی بوده و حدود ۲۰ درصدشان هم مبتلا به چاقی شكمی هستند. ازاین رو روندی افزایشی را در ارتباط با اضافه وزن و چاقی در كشور شامل شهر و روستا و در گروه های سنی مختلف شاهدیم.
مهم ترین علت چاقی
وی با اشاره به اینكه چاقی علل متفاوتی دارد، اضافه كرد: مهمترین علت آن الگوی نامناسب غذایی، مصرف بیش از حد قند، نمك و چربی، غذاهای چرب و سرخ شده، فست فودها، نوشابه های گازدار، نوشیدنی های قندی و شیرین است. علاوه بر این تحرك بدنی ناكافی هم از دیگر علل بروز چاقی تلقی می شود. در كشور ما كم تحركی هم در كودكان، هم در نوجوانان و هم در بزرگسالان شایع است. به این دو علت روند افزایشی چاقی را در كشور شاهدیم.
بیش خوری و سوءتغذیه!
عبداللهی با اشاره به اینكه حتی برخی افراد چاق امكان دارد انواع كمبودهای تغذیه ای را هم داشته باشند، افزود: امكان دارد فردی مبتلا به چاقی باشد، اما در عین حال با كمبود ریزمغذی ها شامل كلسیم، آهن و... هم مواجه باشد. باید توجه كرد كه سوءتغذیه دارای دو طیف است؛ یكی سوءتغذیه ناشی از كمبود دریافت انرژی و پروتئین و كم خوری بوده و دیگری ناشی از اضافه دریافت انرژی و بیش خواری است. مشكلی كه هم اكنون در كشور وجود دارد این است كه هم با سوءتغذیه ناشی از كم خوری و هم با سوءتغذیه ناشی از بیش خوری و چاقی و اضافه وزن ناشی از آن مواجهیم. در مناطق محروم كشور مشكل سوءتغذیه كودكان گرچه كه طی ۲۰ سال قبل به شدت كاهش پیدا كرده است، اما همچنان مشكلاتی مانند كم وزنی و اختلال رشد كودكان وجود دارد. حتی در همین مناطق به صورت همزمان شاهد اضافه وزن و چاقی هم هستیم.
پیشگیری از سوءتغذیه؛ اولویت وزارت بهداشت
به كارگیری ۱۲۰۰ كارشناس تغذیه در شبكه بهداشتی

وی با اشاره به اینكه پیشگیری و كنترل تمام اشكال سوءتغذیه در اولویت برنامه های وزارت بهداشت و نظام سلامت كشور است، اظهار داشت: در این حوزه یكسری اقدامات برای بهبود تغذیه از راه شبكه های بهداشتی و درمانی كشور در چارچوب سند ملی تغذیه و امنیت غذایی انجام می شود؛ به صورتی كه كارشناسان تغذیه را در شبكه بهداشتی به كارگیری كرده ایم و بیشتر از ۱۲۰۰ كارشناس تغذیه به كارگیری شده اند كه اقداماتی چون مشاور تغذیه برای همه گروه های سنی انجام می دهند.

مدیركل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت همینطور اظهار نمود: اندازه گیری قد و وزن و بررسی الگوی غذایی هم از جانب این كارشناسان انجام می شود. در عین حال برای همه گروه های سنی مكمل یاری ریزمغذی ها را به صورت رایگان، وزن گیری زنان آبستن و... را هم انجام می دهیم. در عین حال یكسری اقدامات را هم در سطح جامعه با همكاری صنایع غذایی انجام داده ایم؛ مانند بازبینی در استانداردهای قند و نمك و چربی، افزایش تحرك بدنی و همكاری با وزارت ورزش در مدارس، مهدكودك ها و سطح جامعه تا تسهیلات بیشتری برای فعالیت بدنی فراهم گردد. در عین حال صنایع غذایی را تشویق كرده ایم كه محصولات غذایی سلامت وارد بازار كنند.




1398/09/20
21:25:23
5.0 / 5
1484
تگهای خبر: استاندارد , بهداشت , پروتئین , چاقی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
کادایف kadaif

کادایف kadaif