رژیم غذایی مناسب برای مبتلایان به سندرم روده تحریک پذیر
کادایف: به گزارش کادایف، یک مطالعه آزمایشی جدید در مقیاس کوچک نشان داده است رژیم غذایی مدیترانه ای می تواند جایگزین مناسبی برای افراد دچار سندرم روده تحریک پذیر باشد.
به گزارش کادایف به نقل از مهر به نقل از مدیسن نت، محققان گزارش می دهند که تقریبا از هر ۴ بیمار دچار سندرم روده تحریک پذیر که رژیم غذایی مدیترانه ای را دنبال می کردند، ۳ نفر (۷۳٪) بعد از یک ماه درد شکمی کمتری را تجربه کردند.
فقط تعداد کمی بیشتر (۸۲٪) از اشخاصی که رژیم غذایی FODMAP- یک رژیم غذایی رایج و بسیار سختگیرانه تر که برای سندرم روده تحریک پذیر تجویز می شود- را انتخاب کردند، به تسکین علایم مشابه یا بهتری رسیدند.
دکتر «پرشانت سینگ»، متخصص گوارش در دانشگاه میشیگان و محقق اصلی، در یک بیانیه خبری اظهار داشت: «رژیم های غذایی محدودکننده، مانند FODMAP، می توانند برای بیماران دشوار باشند.»
سینگ اظهار داشت: «علاوه بر مساله پرهزینه و زمان بر بودن، نگرانی هایی در مورد کمبود مواد مغذی و اختلال در خوردن هنگام امتحان کردن یک رژیم غذایی FODMAP وجود دارد. رژیم غذایی مدیترانه ای بعنوان جایگزینی که یک رژیم غذایی حذفی نیست و بر چندین مورد از این محدودیت های در ارتباط با رژیم غذایی FODMAP غلبه می کند، ما را مجذوب خود کرد.»
محققان در یادداشت های پیش زمینه گفتند که بالغ بر ۱۱ درصد مردم جهان درگیر سندرم روده تحریک پذیر هستند. اغلب بیماران ترجیح می دهند تلاش کنند بیماری خویش را از راه رژیم غذایی به جای مصرف دارو کنترل کنند.
رژیم غذایی مدیترانه ای یک الگوی غذایی است که بر مصرف فراوان میوه و سبزیجات تازه، غلات کامل، دانه ها، آجیل، حبوبات و روغن زیتون تمرکز دارد. ماهی، مرغ و لبنیات چند بار در هفته مصرف می شوند و گوشت قرمز و گوشت فرآوری شده کمتر مصرف می شود.
رژیم غذایی FODMAP مخفف دسته ای از کربوهیدرات ها است که هضم آنها برای افراد دشوارتر است: الیگوساکاریدها، دی ساکاریدها، مونوساکاریدها و پلیول های قابل تخمیر.
محققان می گویند به اشخاصی که رژیم غذایی FODMAP دارند، گفته می شود از مصرف انواع سبزیجات، میوه ها، لبنیات، حبوبات، نان و غلات اجتناب کنند. این رژیم غذایی برای استراحت دادن به دستگاه گوارش درنظر گرفته شده است، اما پیروی از آن می تواند دشوار باشد.
در این مطالعه آزمایشی، محققان ۱۰ بیمار دچار سندرم روده تحریک پذیر را برای پیروی از رژیم غذایی مدیترانه ای و ۱۰ بیمار دیگر را برای پیروی از رژیم غذایی FODMAP اختصاص دادند. برای هر دو گروه وعده های غذایی مهیا شد.
هدف این بود که بیماران حداقل ۳۰٪ کاهش در شدت درد شکم خود داشته باشند.
محققان گفتند که رژیم غذایی مدیترانه ای سبب تسکین علایم شد، اما گروه FODMAP بهبود بیشتری را هم از نظر شدت درد شکم و هم از نظر نمره کلی علایم بیماری خود تجربه کردند.
آنها نتیجه گرفتند که تحقیقات بیشتر در مورد رژیم غذایی مدیترانه ای بعنوان یک درمان بالقوه برای سندرم روده تحریک پذیر ضروری می باشد.
دکتر «ویلیام چی»، رئیس بخش گوارش دانشگاه میشیگان، در یک نشست خبری اظهار داشت: «این مطالعه نشان میدهد رژیم غذایی مدیترانه ای می تواند یک افزودنی مفید به لیست مداخلات غذایی مبتنی بر شواهد برای بیماران دچار سندرم روده تحریک پذیر باشد.»
منبع: kadaif.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب