معاون وزیر بهداشت:
كمبود آهن با تولید خستگی بازده كاری را می كاهد
كادایف: تهران- معاون بهداشت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی اظهار داشت: كمبود آهن 30 درصد از كارایی كاركنان سازمان ها را می كاهد و باعث خستگی زودرس آنها هنگام كار می شود، افراد چاق هم دو برابر بیشتر از افراد عادی غیبت از كار دارند.
به گزارش خبرنگار سلامت ایرنا، علیرضا رئیسی روز چهارشنبه در همایش بهبود تغذیه كاركنان جامعه در وزارت بهداشت اضافه كرد: بیش از هشت میلیون كارمند و كارگر و كاركنان دستگاه های مختلف در كشور مشغول كار هستند كه اگر تغذیه مناسب نداشته باشند، نمی توانند خدمات مناسبی به مردم ارائه نمایند و بطور قطع تغذیه سالم كاركنان، باعث بهبود عملكرد آنان و كاهش حالت های عصبی آنان می گردد.
وی ادامه داد: 80درصد بیماری های قلبی، 90درصد موارد دیابت نوع دو و 30 تا 40درصد سرطان ها با تغذیه مناسب قابل پیشگیری می باشند و مهمترین عامل بروز این بیماری ها اضافه وزن، كلسترول بالا، مصرف بالای نمك و فشار خون بالاست.
معاون وزیر بهداشت اظهار داشت: بیماری های غیر واگیر در كل دنیا به دلیل سبك تغذیه نادرست و استفاده از غذاهای آماده وچرب و شور رو به افزایش است و این روند افزایشی بیماری و مرگ ناشی از آن تا سال 2030 ادامه دارد.
وی اضافه كرد: 50درصد مرگ انسان ها امروزه ریشه در تغذیه نامناسب دارد و در كشور ما هم میزان موارد بیماری های غیر واگیر و مرگ ناشی از آن از 57درصد در سال 80 به 76 درصد در سال 90 افزایش یافته است.
رئیسی تصریح كرد: 70درصد بیماری های غیر واگیر و 30 تا 40درصد سرطان ها با تغذیه مناسب قابل پیشگیری است.
وی اظهار داشت: 58درصد ایرانی ها یا چاق هستند یا اضافه وزن دارند و این میزان در زنان 62درصد و در مردان 57 درصد است، البته چاقی شكمی كه عامل مهم بروز بیماری های قلبی است در مردان بیشتر است.
وی اظهار داشت: برخی تصور می كنند افرادی كه چاق تر هستند، تغذیه بهتری دارند و سالم تر هستند اما این تصور اشتباه است و خیلی از افرادی كه سیری ظاهری دارند؛ دچار گرسنگی سلولی و سوء تغذیه هستند و از نظر ویتامین ها و املاح كمبود دارند.
این مقام اضافه كرد: یكی از مهمترین عادات غذایی بد ایرانیان، مصرف بالای نمك است، حداكثر میزان مصرف نمك برای افراد سالم پنج گرم و برای بیماران سه گرم است، در حالیكه هر ایرانی روزانه حدود 10گرم نمك مصرف می كند البته این میزان در زنان كمتر و حدود 8.4 گرم نمك در روز است.
* از هر چهار ایرانی یك فشار خون بالا دارد
معاون بهداشت وزیر بهداشت ادامه داد: حدود 27درصد ایرانی ها فشار خون بالا دارند یعنی حداقل از هر چهار ایرانی یكی فشار خون بالا دارد. میزان شیوع فشار خون در بعضی استان ها تا 36درصد افراد هم می رسد و 50درصد افراد بالای 50 سال فشار خون بالا دارند. مهمترین عامل بی اثری داروهای درمان فشار خون هم مصرف نمك است.
وی اظهار داشت: حدود 9.5درصد افراد بالای 25 سال در ایران قند خون بالا دارند كه بیشترین میزان آن در یزد با شیوع 14درصد است، حدود 48درصد ایرانی ها هم كلسترول بالا دارند كه این میزان در استان تهران 58درصد و در كهگیلویه و بویر احمد 28درصد شیوع دارد.
رئیسی اضافه كرد: یكی از علل مهم افزایش روزهای غیبت كاركنان از محل كار بیماری و ناتوانی است كه تغذیه نامناسب نقش مهمی در بروز این مساله دارد، در آمریكا سالانه 38.9 میلیارد دلار به دلیل غیبت از كار به مراكز شغلی هزینه تحمیل می شود، در ایران این خسارت محاسبه نشده است اما طبیعی است كه بهبود تغذیه، مصرف سبزی و غداهای فیبردار و مصرف كم روغن و نمك می تواند به كاهش بیماری، افزایش بازدهی كاری و كاهش غیبت از كار افراد منجر شود.
*بسته تغذیه سالم كاركنان ابلاغ می شود
معاون وزیر بهداشت اظهار داشت: یكی از عوامل مهم بیماری های غیر واگیر كم تحركی است، یكی از سفارش ها این است كه افراد خودروی خویش را یكی دو كیلومتر دورتر از محل كار پارك كنند و فاصله باقیمانده را پیاده طی كنند، اما متأسفانه امروز می بینیم نه تنها این كار صورت نمی گیرد حتی در خیلی از ساختمان و ادارات و حتی بیمارستان ها جوانان برومند و ورزشكاری- كه بدنساز هستند- را هم می بینیم كه جلوی آسانسور برای بالا رفتن از یك طبقه صف كشیده اند.
وی اضافه كرد: تغذیه سالم كاركنان دستگاه های دولتی و غیر دولتی برای وزارت بهداشت مهم است و به همین بسته سلامت كاركنان و بسته تغذیه سالم كاركنان در وزارت بهداشت در حال تدوین است و بزودی ابلاغ می گردد.
مهرزاد تشكریان، مدیر كل بهداشت و درمان سازمان زندان ها هم در همایش بهبود تغذیه كاركنان در وزارت بهداشت هم اظهار داشت: میزان كم تحركی، مصرف سیگار، مصرف مواد مخدر و متادون در میان زندانیان بالاست و به همین علت خیلی از زندانیان با مشكلات گوارشی و بیماری های مختلف جسمی و روانی درگیر هستند.
وی اظهار داشت: علاوه بر روند افزایش بیماری های غیر واگیر در میان زندانیان كه مانند جمعیت عمومی جامعه شاهد آن هستیم، در زندان ها میزان برخی بیماری های واگیر مانند هپاتیت، سل و HIV قابل توجه است.
تشكریان افزود: سازمان زندان ها برای سلامت زندانیان و تغذیه مناسب آنها برنامه های مختلفی را اجرا كرده است همچون اینكه اكنون حدود سه چهارم زندان های كشور به خصوص در مراكز استان ها آشپزخانه صنعتی دارند.
وی اظهار داشت: حدود دو تا سه درصد زندانیان زنان و مادرانی هستند كه گاهی كودكان خویش را هم در كنار خود در زندان بزرگ می كنند. تلاش سازمان زندان ها این است كه با وجود محدودیت های بودجه ای، این كودكان و مادران آنها در زندان تغذیه مناسبی داشته باشند.
تشكریان اضافه كرد: زندانیان زن از نظر تعداد بسیار كمتر از مردان هستند اما خیلی از زنان زندانی از مردان خشن تر هستند.
وی اظهار داشت: علاوه بر زندانیان، كاركنان زندان ها هم در زندان هستند كه باید تغذیه مناسبی داشته باشند، آنان كسانی هستند كه گاهی 30 سال عمر كاری خویش را در زندان سپری می كنند، بدون اینكه زندانی باشند.
اجتمام 3063 ** 1418
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب